Домой Экономика Про методики ліквідації фірм

Про методики ліквідації фірм

494
0

За нині існуючим в нашій Вітчизні законодавством, можна закрити компанію в добровільному порядку, але можна все зробити й інакше, коли для закриття видається спеціальна Судова постанова або рішення відповідної державної інстанції. Судовий порядок має на увазі тривалий розгляд і не завжди все закінчується без пред’явлення серйозних звинувачень власникам підприємства. Тому така ліквідація фірм не буде прийнятною. В якості приводу для такого закриття виступає серйозне порушення законодавчих актів і самого законодавства по частині функціонування компанії і ведення нею господарської діяльності. Одним з найбільш частих порушень, яке призводить до судового розгляду, вважається робота підприємства без спеціального дозвільного документа. До таких документів відносяться Ліцензії або допуску. Закрити фірму не складе труднощів за допомогою фахівців https://entire.com.ua/uk/services/posluhy-z-likvidatsii/199-likvidatsiya-tov-pp.html.

Способи закриття фірми

Проведення закриття добровільним шляхом можливе після отримання відповідного рішення від зборів основних засновників підприємства. Найчастіше при такій методиці використовується виїзна податкова перевірка. Дані про те, що створена спеціальна комісії і почалася основна процедура, а також складений як проміжний, так і підсумковий звіти по балансу, обов’язково треба передати в податкову організацію. При цьому будуть отримані спеціальні документи, які підтверджують правомірність старту закриття підприємства.
В іншому випадку ліквідація ТОВ буде проведена за іншою схемою.

ЧИТАТЬ ТАКЖЕ:  Одеяло шерстяное: преимущества использования, что учесть при выборе

Коли немає певної суми, якої могло б вистачити на виплату боргів, будь-який тип ліквідації стає неможливим, так як починається офіційне банкрутство, що не завжди бажано. Найчастіше представники арбітражного суду отримують повідомлення у вигляді заяви, де визнається юридична особа повним банкрутом. Відправником заяви виступають кредитори або ті, хто є уповноваженим державним представником. У ряді випадків закривається компанія може своїми силами стартувати таку процедуру, але за спрощеною схемою. Завдяки цьому можна закрити підприємство з будь-якою кількістю боргів. Підібрати конкретну методику з перерахованих способів завжди можна, але це треба робити з розумом. При неправильній стратегії можливі наслідки, уникнути яких було б цілком реально. Якщо це буде важко, то варто покликати на допомогу фахівців юридичних контор.